2013 © Everydaydog.no - All rights reserved          
   Hjem            GUL Hund

Kampanje - Hold avstand, TAKK!
Jeg fikk et tips om denne kampanjen som opprinnelig ble startet via Alpha HundeadfærdsCenter i Danmark. Jeg er så heldig at jeg nå i samarbeid med opphavet hjelper de med markedsføring og oversetting av materiale. Denne kampanjen gir en enkel løsning på et velkjent problem ved å markere hunden med GULT! Nederst i artikkelen kan du lese hva de sier om dette fra Alpha HundeadfærdsCenter i Danmark.


Kampanjens hjemmeside:
http://www.bricksite.com/holdafstandtak/velkommen
Under kan du se kampanjens offisielle plakat i Norge, som nå spres som ild i tørt gress over det ganske land.
Ønsker du å hjelpe til med deling på Facebook, eller å henge den opp i ditt nærmiljø, så send meg gjerne en e-post: post@humanimalcare.no 
 
Takk !  Alle eiere til gule hunder setter pris på din hjelp og din respekt.
 OM KAMPANJEN


Det er i mange land en tendens til at hunder skal være veldig sosiale og like alle andre hunder. Derfor ønsker mange hundeeiere at deres hunder skal hilse på andre hunder – enten det er i bånd eller ei. Tanken kommer trolig fra et ønske om å gjøre det man tenker er best for hunden – nemlig å møte så mange artsfrender som mulig.

Når det er sagt, er det mange hundeeiere som daglig er frustrert over hundeeiere som ikke holder avstand. De blir ofte møtt med setningen «Jammen, min hund gjør ikke noe galt», hvilket helt sikkert også er riktig. Det er allikevel ikke sikkert at den andre hundeeieren ønsker å la sin hund hilse på fremmede artsfrender.

Grunnene til at man ønsker å holde avstand kan være mange; tispa kan ha løpetid, hunden kan ha fysisk ubehag, det kan være en valp/hund som er under trening, den kan være redd for andre hunder, eller den liker helt enkelt ikke at andre hunder kommer for tett på. Uansett hvilken årsak det gjelder, skal hunden allikevel ut, og så lenge man overholder reglene om båndtvang, så kan man vel egentlig tillate seg å forvente at andre gjør det samme. Dermed kan man også tillate seg å forvente et samarbeid fra andre hundeeiere om å holde avstand.

Sammen med sine meget kompetente trener,- og adferdsbehandlerelever som kjenner til problematikken av den ene eller andre grunn, har Alpha HundeadfærdsCenter i Danmark besluttet å gjøre et forsøk på å gjøre det lettere for hundeeiere ved å starte kampanjen ‘Hold avstand, TAKK’!

I hesteverdenen har det i mange år eksistert en ‘regel’ om at man binder en rød sløyfe i hestens hale hvis man ønsker at andre ryttere holder deres hester på avstand. Dette som regel fordi man ellers risikerer at hesten med sløyfen sparker.

Med inspirasjon fra hesteverdenen oppfordres alle hundeeiere til å sette en GUL MARKERING på sin hund, hvis de ønsker at andre hunder skal holde avstand. Idéen er at vi skal ha laget en markering som kan brukes av alle hundeeiere som ønsker det.

I den forbindelse har Alpha HundeadfærdsCenter gått i gang med å søke sponsorer til både plakater, små foldere, og markeringer som helst skal være gratis for alle. De ønsker seg brede gule bånd til hundeeierne, samt små vester eller tørkler til hundene der det står ‘Hold avstand, TAKK’!

Årsaken til den ønskede avstand er uvesentlig for andre hundeeiere og derfor også uvesentlig for selve årsaken til den gule markeringen. Idéen er at man på avstand skal kunne signalisere til andre hundeeiere at man ikke ønsker å la sin hund hilse på andre.

Samtidig vil vi herved prøve å gjøre oppmerksom på det ansvaret hundeeierne har for å holde deres hunder i bånd, spørre før man lar de løpe bort til andre, samt å få folk til å forstå at det ikke er bestandig at hunden er aggressiv selv om den ikke skal hilse. Det blir også like viktig at de som gjerne vil at sine hunder skal hilse på andre,- ikke bruker gul markering.

Er dette noe du som hundeeier, eller kanskje hundeinteressert har lyst til å støtte opp om, så hjelp gjerne til med å spre budskapet hvor enn du er.

Inntil det kommer gule markeringer på ‘markedet’ kan man selv finne et gult bånd å binde på båndet/kobbelet når man går tur med hunden sin.

Forhåpentligvis vil kampanjen vokse og skape masser av konstruktiv debatt omkring hunder og hundeeiers ansvar.
 
 

På vegne av Alpha HundeadfærdsCenter’s elever, Line og Tore

 
 
 
 
oversatt til norsk av Karin H. Ødegaard,
www.humanimalcare.no
 
 
 
 
 
 Kontakt: Everyday Dog v/Karin H. Ødegaard
Tlf.: +47 911 79 788     E-post: post@everydaydog.no
Logo- og Webdesign: Karin H. Ødegaaard
Photos: Private/Shutterstock