2013 © Everydaydog.no - All rights reserved          
   Hjem            Litteratur

Litteratur


 
 
Det fins tusenvis av hundebøker på markedet i dag, og det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne. Her har jeg et knippe bøker som jeg selv anbefaler og/eller som er populære i miljøet i dag: 
 
 
 
 
 
 
På talefot med hunden- de dempende signalene
Av Turid Rygaas

En av tidenes største norske hundebok suksesser har nå kommet i femte opplag - over 25 000 solgte bøker i Norge!! I denne boka lærer du om de forskjellige dempende signalene. Du lærer å "lese" hunden og forstå hva den prøver å si. Du lærer å bruke dempende signaler selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden". En bok som burde vært obligatorisk for alle hundeeiere!
 
ISBN  9788292189436
 
 
 
Respektfull vardagsuppfostran, valpen – unghunden
Av Åsa Ahlbom, forfatter av 'Fra Valp til voksen hund' 1 og 2

Ahlbom om boken: «Den innehåller många nyskrivna kapitel om spännande ämnen: t.ex. varför begreppet ledarskap är inaktuellt efter 25 års diskussion, vad olika äganderättszoner är, hur man tolkar hundens känslor och använder sitt tonfall och kroppsspråk i samspelet med sin hund. Den nya boken är fullmatad med praktiska råd, t ex om valpens första uppfostran, vad man ska tänka på när valpen leker med andra hundar, om unghundens förändrade beteende vid könsmognaden, hur man dämpar hundens vaktbeteende, hur man lär hunden att gå utan att dra i kopplet, hur man undviker att hunden gör utfall i kopplet vid hundmöten och mycket, mycket mer».

ISBN 978-91-633-2055-2
 
 
 
 
Hundens språk og adferd - en illustrert håndbok
Av Barbara Handelman


Den mest komplette gjennomgang av hundens språk og atferd som noen gang er utgitt mellom to permer! Med 1000 fantastiske fargebilder av både ulv og hund er denne boka en fantastisk leseopplevelse for den seriøse hundeeier.
 
ISBN10  8292189505
ISBN13  9788292189504
 
 
 
 
 
Forstå din Hund - Om hundens normale og unormale adferd
Av Anders Hallgren


Hundepsykologien har kommet langt i løpet av de årene forfatter Anders Hallgren har skrevet bøker. I dag kan hunder med problemer forandres, bli veldresserte og tilpasset et normalt familieliv. I denne boken kan du lese om både normal og unormal hundeadferd, og du kan lære mer om hvordan du skal analysere og trene en hund på samme måte som denne anerkjente hundepsykologen.
 
ISBN/EAN  9788251626576
 
 
 
 


Slipp kontrollen løs
- trygghet og selvkontroll for din hund
Av Leslie McDevitt

Lær deg å snu hundens stress til trygghet, og forstyrrelser til fokus! Leslie McDevitts geniale «Slipp kontrollen løs»-program er laget for å hjelpe problemhunder til å slappe av, fokusere, og jobbe pålitelig uten bånd i enten stimulerende eller stressende situasjoner.
 
ISBN  9788292189535
 
 
 

Ikke skyt hunden!

Av Karen Pryor


Don´t shoot the Dog regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Nå er den her PÅ NORSK i en ny og utvidet utgave. Dette er mer enn en hundebok. "Ikke skyt hunden" handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder både for hunder, katter, blekkspruter, delfiner og mennesker. Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte. Denne boka kan snu opp ned på ditt syn på hundetrening - og ellers påvirke hvordan du samhandler med folk du møter til daglig.
 
ISBN  9788292189344
 
 
 
 

Dominans og lederskap. Fakta eller overtro?
Av Barry Eaton

I mange år har hundeeiere blitt oppdratt til å tro at «lederskap» er løsningen på alle hundeproblemer. Men er hunden virkelig ute etter å bli sjefen i familien? Har den virkelig en slik iboende trang til å «klatre på rangstigen» og dominere eieren sin? Hvor gyldige er sammenligninger mellom ulver og hunder? Er egentlig hunden et flokkdyr i det hele tatt? Og hva er alternativet til lederskapstankegangen?
 
ISBN  9788292189153 
 
 
 
 


Dyrenes Følelsesliv

Av Marc Bekoff
 
Boken er skrevet av den prisbelønte forskeren Marc Bekoff som har studert sosial kommunikasjon på et bredt spekter av arter. I denne boken viser han at dyr har et rikt følelsesmessig liv. Bekoff forener historier om dyrenes gleder, empati, sorg, forlegenhet, sinne og kjærlighet med den nyeste vitenskapelige forskningen som bekrefter eksistensen av følelser, som sunn fornuft og erfaring lenge har vist oss. Fylt med Bekoff sin lette humor og rørende historier er "Dyrenes Følelsesliv" et skritt i retning av at vi må revurdere både hvordan vi ser på dyrene og hvordan vi behandler dem.
 
ISBN  9788299753432
 
 
 
 
 
 

Nesearbeid for Hund
Av Anne Lill Kvam
 
Er du nysgjerrig på hundens luktesans? Hvordan hunden kan finne nøklene dine på stranda, kjæresten din som har gjemt seg i skogen og lokalisere jordskjelvofre under lag på lag med materialer? Lurer du på hvordan du kan stimulere hunden din best mulig, bedre samarbeidet mellom dere og ikke minst hvordan dere kan ha det utrolig moro sammen? "Nesearbeid for hund" besvarer disse spørsmålene og enda noen flere. Boka tar deg med inn i en verden av lukter.
 
ISBN  9788252929966
 
 
Hundemassasje og Stretching
Av Jörn Oleby og Kerstin Haase
 
I denne fargeglade boka lærer du grunnleggende massasje- og stretchingteknikker. Enkle steg for steg instruksjoner hjelper deg så du kan massere og stretche hunden din. Boka inneholder noe muskellære, for eksempel om når du ikke bør massere eller stretche hunden. Kerstin Haase og Jörn Oleby er begge hundefysioterapeuter. De er også ettertraktede forelesere og kursledere. Jörn Oleby er sertifisert massør på humansiden og er utdannet idretts- og helsepedagog. Kerstin Haase er en erfaren oppdretter og er instruktør i valp- og hverdagslydighet.

ISBN 9788292189375
 
 
 
Nam-Nam, Hjemmelagde godbiter til hunden din
Av Helle Haugenes; Magrete Breivik
 
Dette er boka som hunden din har ventet på! Boka inneholder en stor samling oppskrifter på godbiter som garantert vil få hunden din til å sikle. Du lærer også om hvordan du lykkes med å bruke godbiter i treningen av hunden din. For jo bedre godbitene er, desto bedre vil treningen gå. Og de beste godbitoppskriftene finner du her! Prøv deg frem med oppskriftene og finn nettopp din hunds favoritter.

ISBN 9788292189207
 
 
 
 
 
 Kontakt: Everyday Dog v/Karin H. Ødegaard
Tlf.: +47 911 79 788     E-post: post@everydaydog.no
Logo- og Webdesign: Karin H. Ødegaaard
Photos: Private/Shutterstock