2013 © Everydaydog.no - All rights reserved          
   Hjem      Om Everyday Dog
 

 
 
 
Navnet Everyday Dog betyr på norsk 'hverdags- hunden'. Grunnen til navnevalget er at hundeskolens fokus ligger på nettopp disse hundene,- familiehunden, kosehunden, turkameraten, og ikke minst hundenes eiere. Eiers forståelse og kunnskap om sin hund både som rase, type og individ er alfa omega for at de skal få et godt liv sammen.
 
Everyday Dog jobber fortrinnsvis med valper og unghunder opp til 2 - 3 år. Det er i hundens tidlige leveår det er aller viktigst å jobbe med adferd, vaner, regler og rammer, og hvordan vi ønsker at hunden vår skal være. Det er aldri for sent å trene en hund, men man må da ofte jobbe med avlæring før innlæring. For å gjøre hverdagen og fremtiden god for hunden, deg og de rundt,- så er det meget avgjørende å komme i gang på et tidlig stadie. Gjør man det vil det generelt sett og i stor grad forhindre omplasseringer og avlivninger som kanskje kunne vært ungått.
 
  
Hvorfor velge Everyday Dog fremfor andre hundeskoler?
Instruktøren er nytenkende, praktiserer rase- og individtilpasset trening, har en genuin interesse for hver hund og dens eier, har god tid til å svare på spørsmål og snakke med de som kommer på kurs/til konsultasjon, og et inderlig ønske om å veilede hund og eier på beste måte etter deres ønske, behov, kapasitet og forutsetninger.  

Vi jobber mye i form av privattimer, personlig trener, og hjelp til de som er redd for hund. Ved siden av tilbyr vi ulike valp/hundekurs og teoretiske kurs. Det kjøres altså ikke kurs så ofte som hos andre hundeskoler, fordi vi fokuserer på hund/eier/familie i hovedsak. Kursene avholdes i Vestfold fylke (Horten og Re kommune). 
 
 
Everyday Dog legger vekt på:
  • Rase- og individtilpasset trening
  • Eiers ønsker og behov for hunden og hundeholdet
  • At hund og eier blir sett på kurs og ivaretatt på konsultasjoner
  • Milde og effektive treningsmetoder som er praktisert fra opphavet i over 30 år med meget gode resultater
  • At trening og samarbeid mellom hund og eier skal vært gøy og motiverende!
 
 
 
 
Instruktøren
Everyday Dog eies og drives av Karin H. Ødegaard, som startet i 2011 under firmaet Humanimal Care. I mars 2013 ga Karin hundeskolen et eget navn, og Everyday Dog ble en underavdeling til Humanimal Care.
 
Karins utdanning strakk seg over 14 måneder i 2010/2011, og hun fullførte som 'hundeeierinstruktør med spesialkompetanse innen adferd og rasekunnskap'. Utdanningen ble tatt via 'Åsa Ahlbom og Agneta Geneborg- utbildningar' (SMYG), hvor deres daværende samarbeidspartner Mona Mikaelsson Törnblom var Karins lærer og mentor. Åsa Ahlbom er fortatter blant annet av bøkene 'Fra Valp til Voksen Hund 1 og 2', og den nye boken 'Vardagsuppfostran med känsla och respekt'. Disse bøkene beskriver i det store og det hele hvordan Everyday Dog ønsker å arbeide. Det er ellers viktig for Karin å stadig oppdatere seg innen fagfeltet slik at hun kan tilby det beste ut til hund og eier.
 
Ellers er Karin er 32 år gammel, gift med Petter og har to gutter og en stedatter. Petter er ofte med på kurs og konsultasjoner som assistent. Karin har hatt hund siden hun var barn,  og har i dag 4 whippets som er kjære familiemedlemmer for henne. Denne rasen driver hun og Petter et lite oppdrett av i Kennel Little White Buds. Karins lidenskap og interesse for hund er uendelig stor, og hun elsker å jobbe med hund både privat og professjonelt.
 
 
 
 
 
Tverrfaglig behandling
Karin H. Ødegaard arbeider med ulike behandlingsmetoder i Humanimal Care,- som dyrekommunikasjon, Healing og Dr. Bach's blomsterremedier. I tilfeller der hundeeier er åpen og selv ytrer ønske om det kan disse behandlingsmetodene med fordel kombineres med hundetreningen.
 
Behandling med blomsterremedier- som balanserer det mentale hos både dyr og mennesker, kan f.eks. være meget gunstig i tilfeller hvor hunden har adferdsvansker, hvis valpen er urolig på valpekurs, hvis hunden har traumer eller lignenede. (Les mer om Bach Terapi her).
 
Skepsis til de sekundære behandlingsmetodene er helt naturlig, og noe Karin respekterer at mange har. Det er derfor viktig å understreke at Everyday Dog har bena godt 'plantet på jorda', og ikke er en 'alternativ hundeskole'- men en bedrift som arbeider med milde og effektive metoder som er basert på god kompetanse og en genuin interesse for hundens velferd.
 
 


 
 
 
På enkelte kurs kommer Dyreriket til oss med et lite utvalg fra sin butikk,
og kursdeltagerne får rabattkort som de kan bruke der senere.
(Jeg understreker at Dyreriket ikke har noe med arrangering eller ansvar rundt kurs og konsultasjoner å gjøre).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kontakt: Everyday Dog v/Karin H. Ødegaard
Tlf.: +47 911 79 788     E-post: post@everydaydog.no
Logo- og Webdesign: Karin H. Ødegaaard
Photos: Private/Shutterstock