2013 © Everydaydog.no - All rights reserved          
   Hjem            Tips og Råd

Tips & Råd


- av Karin H. Ødegaard -

 
 
 
Hunder som er redd skudd/raketter:
Sounds scary
er en cd man kan få kjøpt som hjelper hunder å bli vant til slike lyder. Mange sliter med hundene sine på nyttårsaften blant annet.

Mange bruker også DAP . En liten sak som settes i stikkontakten. Den skiller ut et feromon i luften som demper frykt og stressrelatert atferd hos hunder og valper. (Merk at man bør begynne å bruke Sounds Scary og DAP flere uker i forveien). Det kan også hjelpe å venne valpene til støy og bråk fra huset, eller kanskje man har muligheten til å dra til et sted der det er skuddlignende lyder for å trene?

Jeg driver selv med noe som heter Bach Blomsterremedier , og der er det et produkt som heter Rescue Remedy . Dette er dråper eller spray som brukes ved akutte tilfeller, og det hjelper så hunden takler slike situasjoner bedre. Rescue Remedy selges i mange helsekostbutikker.

Jeg personlig anbefaler ikke å dope ned hundene med beroligende midler. Som oftest blir de bare lammet i kroppen, mer er like redde inni seg. Da vil de bare kunne ligge der uten å få uttrykt seg, og det tror jeg gjør saken verre...

 


Tispetruse:
Jeg fikk en idé da jeg skulle finne frem tispetrusa til Lita (vår dvergschnauzer). Den var litt stram rundt magen hennes, så jeg fant en av min sønns gamle truser som er for små(ikke boxere). Så klipte jeg et hull til halen, og der hadde jeg en truse som satt godt, og som er mye billigere enn hvis man kjøper tispetruser i dyrebutikken. Størrelse 98/104 passer fint til dvergene.
Tynne hunder må ha truser som er høye i livet. Dersom de skulle skli ned kan du prøve å tre i et bånd som du kan stramme litt slik at den henger oppe (ikke stram for mye), eller du kan kjøpe en jente- 'tights' til baby/små barn som er høy og smal i livet. Bretter du opp bena på den og klipper hull til halen da, så sitter den ganske godt etter min erfaring:)
Diarre/oppkast:
Hundene har som oss mennesker noen ganger diarre og oppkast. Da er Zoolac- pasta   veldig effektivt. Man tar litt pasta på fingeren, og lar hunden slikke det av. Det pleier ikke å være noe problem, for det er en smak de liker. Mageproblemene går da fort over. Tuben holder seg i 2 år åpnet, så det er veldig kjekt å ha liggende. Tubene kommer i flere størrelser.


 

Allergi:

Petal Cleanse er en oppløsning som fjerner de stoffer fra pelsen hos hunder som forårsaker allergiske reaksjoner hos mennesker. Mange har veldig god effekt av denne. Her kan også Bach Blomsterremedier ha god effekt på mange.

 
        

Hjernetrim:

Kast ikke toalettrull-hylsene! Brett inn kantene i den ene enden og ha i godbiter, og brett så inn den andre enden. Så må hunden finne ut hvordan de skal få tak i godbitene. Billig, enkelt og flott hjernetrim:)

Man får også kjøpt kjempefine hjernetrim- leker i dyrebutikken.


 

Oppvask-kost:

Vi har gitt valpene våre en oppvask- kost å tygge på når de har vært i den værste klø- perioden med tennene sine.  Billig,- og de elsker den!  (Zaras favorittleke er fortsatt oppvaskkost, så den er fin for hunder i alle aldre:)  Obs: Pass på at du bytter ut kosten hvis det begynner å løsne bust eller plast fra den.


 

Tauknuter:

De klassiske knutene som man får kjøpt i dyrebutikken er også veldig populære. De er gode å tygge på når man klør i tennene, i tillegg til at det er en fin leke.
 


Olivenolje:
For å få en blank og fin pels på hunden din, kan du gi den 1ss olivenolje 2 ganger i uken.Olivenolje er også bra mot tørr hud.


 

Egg:

1 eggeplomme over foret i uken gir også en virkning på fin og blank pels, og de elsker det!PlaqueOff:
PlaqueOff er effektiv mot dårlig ånde, tannstein og plakk. Haes over foret 1 gang om dagen


 
Ikke gi hunden!!:
løk, mais, sjokolade, kakao, druer, rosiner, lightbrus (ja det er faktisk noen som gir hunden det). Dette er som gift for hunden, og kan i mange tilfeller gi fatale utfall. Noen hunder har f.eks. nøtteallergi og/eller allergi for noen av matproduktene vi spiser, så vær oppmerksom hvis du gir hunden din noe nytt. Allergisk reaksjon kan gi hevelser, løs mage, eller lignende.Godbiter

Leversnacks

ca. 1kg lever av storfe
3dl hvetemel
3dl sammalt hvete
2ts bakepulver
1/2dl olivenolje
1 egg
1 fedd hvitløk/hvitløkspulver
 
Bland alt i hurtigmikseren, og ha det i en stor langpanne. stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Deles i småbiter mens "kaken" ennå er varm, og pakkes i småporsjoner før de fryses. Ta opp etterhvert som du skal bruke det.

Griseører
Hundene våre elsker griseører! Vi har prøvd masse rart, men dette er virkelig fulltreffer hver gang. Det man skal tenke på med griseører, grisehaler, osv. er at det er mye fett og salt i det, så det skal ikke gis for ofte. Det anbefales ikke til valper som ikke har fått sine nye tenner enda. Til de gir vi myke godbiter. Der er det også endel varianter. Leversnacksen ovenfor blant annet.

 

BOK: Namnam! Hjemmelagde godbiter til hunden din, Helle Haugenes & Margrete Breivik

Dette har hunden din ventet på! Boka inneholder en stor samling oppskrifter på godbiter som garantert vil få hunden din til å sikle - og til å jobbe bedre når dere trener.
 
 
 
 
  2013 © Everydaydog.no - All rights reserved
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kontakt: Everyday Dog v/Karin H. Ødegaard
Tlf.: +47 911 79 788     E-post: post@everydaydog.no
Logo- og Webdesign: Karin H. Ødegaaard
Photos: Private/Shutterstock